Garantie en FAQ PCT-coatingproducten

Veel voorkomende vragen / Vraag en antwoord.

Vraag: Veroorzaakt het aanbrengen van onze dakcoating een waardevermeerdering van de woning?

Antwoord: Volgens verschillende makelaars wordt de woning na een coating-behandeling van het dak niet meer waard maar doordat het dak er weer als nieuw uitziet zal de woning meer waarde vast blijven.

Vraag: Als ik na een aantal jaren een andere kleur dakcoating wil, kan dat dan?

Antwoord: Ja het is mogelijk om op/over een reeds aangebrachte dakcoating een nieuwe kleur of dezelfde kleur aan te brengen.

Vraag: Hoe werkt dat met de BTW, hoeveel BTW moet ik betalen?

Antwoord: Onze dakcoatings vallen onder de noemer schilderwerk. Dit houdt in dat voor woningen tot 15 jaar oud de BTW 21 procent bedraagt en voor woningen van 15 jaar en ouder is de BTW 6 procent.

Vraag: Ontstaat er lekkage gevaar bij het schoonspuiten van het dak voordat de coating wordt aangebracht?

Antwoord: In principe niet, maar bij dakramen of dakkapels kan het wel eens voorkomen. Dit hangt een beetje af van de afwerking van de dakramen of dakkapels; onze medewerkers bekijken dit ter plaatse.

Vraag: Ik wil het dak alleen laten reinigen en niet coaten, kan dat?

Antwoord: Ja dat kan, wij raden dit echter altijd af. Bij het schoonspuiten van het dak haal je de beschermlaag er voor een deel vanaf. Na verloop van tijd kunnen dan lekkages ontstaan. Daarbij komt dat de pannen na het reinigen nog ruwer worden waardoor mossen en algen weer snel (terug) kunnen groeien.

Voor vragen over uw specifieke situatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

PCT-Coatings | Dakcoating en Gevelreiniging | 0180-312467/ 06-41805318